Dacia Spring 100% elektrisch

Elektrisch rijden toegankelijk maken voor iedereen: dat is de uitdaging van Dacia. Met zijn compacte, robuuste en modieuze uiterlijk is de Dacia Spring klaar om jou het beste van elektrisch rijden te laten ontdekken: energiebesparing en minder onderhoud. Geef de stad weer frisse lucht door te rijden zonder CO2 uitstoot en dankzij zijn actieradius en eenvoudig op te laden batterij, stap je vol vertrouwen in. Ontdek het plezier van elektrisch rijden: soepel en dynamisch in combinatie met een rustgevende stilte. Het ruime interieur biedt volop comfort. Profiteer van de huidige financiële voordelen en wees welkom in het tijdperk van elektrisch rijden dankzij Dacia!

Eén stijl, heel veel energie

De nieuwe Dacia Spring is niet alleen 100% elektrisch en 100% verbonden, hij verleidt je ook met zijn energieke urban stijl. Met de combinatie van de grote bodemvrijheid, brede wielkasten, een robuuste schouderlijn en de beschermende delen onderaan de portieren heeft hij de uitstraling van een compacte SUV. De voorkant van de Dacia Spring onderscheidt zich door de gewelfde vorm van de motorkap, zijn brede koplampen en grote voorbumper. De achterkant kenmerkt zich met de dynamische, krachtige lijnen van de bumper, de geprofileerde spatborden en de skidplate aan de onderkant. De dakdragers en de Flexwheel-wieldoppen die bijna niet van lichtmetalen wielen te onderscheiden zijn geven de auto ook van opzij een prima look. Het Pack Orange geeft de Dacia Spring een nog meer persoonlijkheid. Dit is een stoere, elektrisch aangedreven stadsauto die het gewone leven even goed als eenvoudig maakt.

Elektrisch rijden, zo eenvoudig

Met de nieuwe, volledig elektrische Dacia Spring kun je – afhankelijk van de omstandigheden – op een volle batterij tot wel 305 kilometer rijden. Als je per dag ongeveer 30 kilometer rijdt – het Europese gemiddelde voor woon- werkverkeer – dan heb je aan een volle batterij dus genoeg om meer dan een week te kunnen rijden zonder tussentijds te hoeven opladen. De batterij opladen kan op verschillende manieren: via een huishoudelijk stopcontact (220 volt) met de standaard meegeleverde kabel, via een Wallbox met een optionele kabel of via een snellader (gelijkstroom, optioneel) voor flitsend snel opladen van de batterij – tot 80 procent, binnen een uur. En het wordt nog beter: met de gratis MY Dacia-app weet je altijd precies waar je bent. Met de Media NAVnavigatie vind je oplaadpunten in de omgeving. Geen stress dus! Als je de acculading van je smartphone kunt managen, dan is de Dacia Spring kinderspel.

Een ijzersterke mix van essentiële zaken

Geniet van het gastvrije en goed uitgeruste interieur van de nieuwe, volledig elektrische Dacia Spring, met het strakke dashboard en de stijlvolle kleurdetails. Eenvoudig en elegant. Een draaiknop heeft de plaats ingenomen van de versnellingspook. Met meer dan 23 liter bergruimte binnen handbereik kun je niet anders dan je op je gemak voelen. Achterin is royaal plaats voor twee volwassenen, met voldoende beenruimte. Er is ook veel technologie aan boord: onder meer stuurbekrachtiging, elektrische bediening van alle zijruiten, een digitale display met spraakherkenning en een achteruitrijcamera*.

Het intuïtief te bedienen multimediasysteem met een7-inchscherm* omvat navigatie en radio en smartphone-replicatie. De veiligheid blijft niet achter, met onder meer een snelheidsbegrenzer, automatische verlichting, noodremassistent, SOS-noodoproepknop en zes airbags – dit behoort allemaal tot de standaarduitrusting. De kofferbak is door het neerklappen van de achterbank uit te breiden van 290 naar 620 liter, zodat je veel kunt meenemen. De Dacia Spring biedt alles wat je nodig hebt voor je dagelijks gebruik, zonder overbodige franje.

*optioneel